Copaci&Conifere


Abies Nordmanniana

 

 

  Bradul Nordmanian, provine din zona Muntilor Caucaz, fiind un conifer cu crestere relativ lenta, in comparatie cu alte conifere ornamentale. Tulpina este dreapta, cilindrica, coroana este piramidala, iar ramurile sunt dispuse vertical pe trunchi. Bradul Nordmanian este un arbore rezistent la mediul uscat si poluat, apreciat pentru coronamentul impunator si dens. Abies Nobilis

 

  Bradul Nobil, este originar din partea de Nord a Americii. Este un conifer care creste la altitudini mai joase, si poate atinge inaltimea de 70 metri. Coroana este ingusta si conica, iar acele sunt asezate spiralat. Popular, acest conifer argintiu,  este "Pomul de Craciun".
Picea Conica

 

  Molid conic. Este un conifer cu crestere lenta, si este intalnit atat ca planta individuala cat si in grup pentru garduri vii. Acele sunt subtiri si ascutite la capat. Planta tanara are acele verde ca iarba, iar mai tarziu verde intens si stralucitoare.

Atunci cand sunt zdrobite, acele miros a ceara de albine si mere. Ca si arbore in padurile native, poate ajunge pana la 50 metri inaltime.
Taxus Baccata

  Tisa comuna sau tisa europeana, este un conifer de culoare verde intens cu ace moi.

Ea structureaza gradina voastra in mod natural si ii confera o nota clasica.

Gardul viu din tisa formeaza un fundal deosebit de frumos pentru straturile de flori colorate si pentru trandafiri. Se preteaza foarte bine la taiere si poate fi folosita de gradinari in scopuri multiple, intre altele pentru figuri si elemente decorative.

Atunci cand este taiata in mod regulat tisa confera o protectie vizuala ideala, cu atat mai importanta, cu cat devine foarte deasa.Pinus Sylvestris

 

  Pinul de padure face parte dintre speciile de pin care se preteaza si la formarea de gard viu; de asemenea, este interesanta si ca plantă solitara.

Gardul viu creste atat in în zonele joase cat si în munți. Este un conifer mereu verde cu creștere rapidă. Cele mai multe specii de pin cresc ca un arbore, dar, si ca arbusti.

Creste si pe soluri ostile pentru foioase, cum sunt mlastinile, dune si suprafete cu pietris. O alta caracteristica pentru un gradinar foarte rabdator: ca si arbore solitar poate creste pana la 40m inaltime si poate trai pana la 500 ani.Cedrus Deodara

 

  Cedru de Himalaya, originar din zona cu acelasi nume, este un conifer care ajunge pana la 5 metri avand o crestere lenta si care necesita lumina, se dezvolta bine in plin soare avand o rezistenta crescuta la seceta. Se comporta bine la tundere, si poate forma ziduri verzi, fiind des utilizat in gradini arhitecturale si in peisagistica. Ca si planta solitara, apare in parcuri si in gradini, in aranjamente cu alte plante si flori.Cupressocyparis Leylandii

  Leyland. Este un conifer cu creștere foarte rapida și absolut rezistent la intemperii. Este o planta clasica in Europa Centrală, este folosita in mod favorabil si de catre gradinarii incepatori.

Acest chiparos are un frunziș verde închis nobil care ajunge la o culoare albastru verde în timpul iernii. Este extrem de rezistent neavand pretentii ridicate in ce priveste solul.

Tăierea regulata nu are nici un efect asupra creșterii plantei. Este ideal pentru plantarea de garduri vii: acesta crește înalt, zvelt și formează un gard viu foarte dens.

Este nepretentios, ușor de intretinut și mereu verde. Chiar și în timpul iernii ofera o protecție vizuala optimă. In primii ani creste anual până la un metru.Pseudotsuga Menziesii

  Cunoscut si sub numele de Duglas American, provine din America de Nord, fiind un conifer exotic, care solitar la maturitate poate atinge 80 metri, dar plantat ca si gard viu, ofera o protectie vizuala optima, coroana fiind conica si bogata. Acele sunt plate si verzi straluciu, cu miros aromat caracteristic. Este un conifer mai rezistent la seceta decat bradul si molidul, foarte adaptabil.Larix Kaempeferi

 

  Laricele japonez, provine din Tara Soarelui Rasare, dar se bucura de o popularitate tot mai mare si in Europa. Poate fi plantat ca si planta solitara, dar si ca si gard viu, avand proprietatile necesare, unui gard viu veritabil. Ii plac solurile usor acide dar si locatiile reci si umede.  Primavara planta poarta flori galbene si verzi-galbene. Toamna acele se coloreaza in galben-auriu. Conurile maronii au lungime de 2 centimetri.
 

SUNĂ GRĂDINARUL PLANTEAZĂ-MĂ pentru orice informații legate de plantele noastre! 😊 

 

TEL. INFO / CONTACT:  

+4 0741 648 224;   

+4 0725 534 082

 

WEBSHOP (în limba germană):  

pflanzmich.de